Elkészítése:
Immunerősítő tea készítése: C-vitamin kinyerésének érdekében 6-8 órán át hideg vízben kell áztatni. Ehhez előzőleg felforralt és kihűtött vizet használj. Egy teáskanál csipkehúshoz 3 dl víz szükséges. A leszűrt levet csak langyosítani szabad fogyasztás előtt (lehetőleg gázon és ne mikrohullámú sütőben!)
Emésztés javító tea készítése: a csipkebogyó húsa a C-vitaminon kívül számos ásványi anyagot és egyéb jótékony összetevőt tartalmaz, melyet elsősorban emésztési panaszokra, máj- és epe bántalmak esetén lehet hasznosítani. Ezeket az anyagokat hideg vizes áztatással nem tudjuk kinyerni. Forralj fel 3 dl vizet, majd amikor gyöngyözik, dobj bele egy teáskanál csipkehúst. 1-2 percig forrald, majd takard le és hagyd állni 10-15 percig. Ezután szűrd le és édesítés nélkül fogyaszd.
A csipkebogyó tea ártalmatlan, korlátlan ideig fogyasztható. Nyáron, kellemes íze miatt, üdítő helyett is ajánlott.
Figyelem! Enyhe hashajtó hatással rendelkezik az arra érzékenyeknél. Amennyiben a tea fogyasztása kapcsán folyamatosan fenn áll ez a helyzet, inkább hagyd abba a tea rendszeres ivását.