Adamo Csipkehús 100g

Raktárkészlet: 17 db
Adamo Csipkehús 100g

Élvezeti teaként és meghűléses megbetegedések megelőzésére és kiegészítő kezelésére alkalmazható. Enyhe hashajtó és vizelethajtó hatású.

A csipkebogyó a népi gyógyászatban jól ismert gyógynövény. A húsából készült tea javítja az emésztést, diuretikus hatása révén alkalmas a vese és az epehólyag betegségeinek kezelésére.

A csipkebogyó hosszában kettévágott, megtisztított húsos vacokrésze csipkehús néven kerül forgalomba. C-vitamin tartalma tízszerese a citroménak. Vitamintartalmánál fogva főként megfázásos, fertőzéses betegségek megelőzésére, tüneteinek enyhítésére használható. Növeli a fertőzésekkel szemben ellenálló képességet. Enyhén fokozza a gyomorsav termelést, segíti az emésztést.

 

Kedvencekhez
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Részletek

Elkészítése:

Immunerősítő tea készítése: C-vitamin kinyerésének érdekében 6-8 órán át hideg vízben kell áztatni. Ehhez előzőleg felforralt és kihűtött vizet használj. Egy teáskanál csipkehúshoz 3 dl víz szükséges. A leszűrt levet csak langyosítani szabad fogyasztás előtt (lehetőleg gázon és ne mikrohullámú sütőben!)

Emésztés javító tea készítése: a csipkebogyó húsa a C-vitaminon kívül számos ásványi anyagot és egyéb jótékony összetevőt tartalmaz, melyet elsősorban emésztési panaszokra, máj- és  epe bántalmak esetén lehet hasznosítani. Ezeket az anyagokat hideg vizes áztatással nem tudjuk kinyerni. Forralj fel 3 dl vizet, majd amikor gyöngyözik, dobj bele egy teáskanál csipkehúst. 1-2 percig forrald, majd takard le és hagyd állni 10-15 percig. Ezután szűrd le és édesítés nélkül fogyaszd.

A csipkebogyó tea ártalmatlan, korlátlan ideig fogyasztható. Nyáron, kellemes íze miatt, üdítő helyett is ajánlott.

Figyelem! Enyhe hashajtó hatással rendelkezik az arra érzékenyeknél. Amennyiben a tea fogyasztása kapcsán folyamatosan fenn áll ez a helyzet, inkább hagyd abba a tea rendszeres ivását.

Adatok
Polc
41aF
Raktárkészlet
17 db
Cikkszám
D22557
Tömeg
110 g/db
cib