A kenyérgabonák egyik legfontosabb értékmérője, a fehérjetartalom. A gabonafehérje neve: sikér. Többek között ez határozza meg a kész kenyér, vagy más péktermék sütés utáni magasságát. A sütés előtt a liszthez kevert búzasikér, nagyban hozzájárulhat munkánk sikerességéhez. (0,5 kg liszthez kb. 1 csapott evőkanál.)
Átlagos tápanyagtartalom 100 g termékben:
- Energiatartalom: 1510 KJ/ 360 kcal
- Zsír: 1,0 g, ebből telített: 0,0 g
- Szénhidrát: 13,0 g, ebből cukor: 0,0 g,
- Fehérje: 75,0 g,
- Só: 0,0 g.
Allergén információ:
A termék, búzafehérjét (100%) tartalmaz.
Összetevők:
Búzasikér (EU).
Száraz, hűvös helyen tárolandó