Egészséges szenvedély.
Az arabica kávé az egyik legfinomabb, legaromásabb kávébabból készül. Az ayurvéda gyógynövénytudományának több ezer éves tapasztalatát felhasználva fokoztuk ennek a csodálatos aromájú kávénak a hatását: a termékekben egyesül a kávé természetes élvezeti értéke a növények gyógyító erejével. Az Ayura Herbal cappuccinoban és fekete kávéban a szenvedélyes kávézás okozta potenciális betegségforrásokat (magas vérnyomás és pulzusszám, ingadozó vércukorszint, tejérzékenység, cukorbetegség) tökéletesen kiiktattuk.
A termékek nem tartalmaznak cukrot, az édes íz hatást egy dél-amerikai növény, a stevia biztosítja, melynek levele 300-szor édesebb a cukornál. Ennek ellenére a vércukorszintet nem emeli, segítheti a hasnyálmirigy inzulintermelését, ezért cukorbetegek is fogyaszthatják. Nem okoz fogszuvasodást, baktérium-és gombaölő hatása lehet, a vérnyomást is csökkentheti. A cappuccino tejet nem tartalmaz, azt pálma tejpor helyettesíti.
Összetevők
A moringafa leveléből készült kivonat a cappuccino és a fekete kávé egyik fő hatóanyaga. Természetes élénkitő hatása hosszan tartó, nem terheli a szervezetet. 90 -féle tápanyagot és 46 -féle antioxidánst tartalmaz, immunerősítő, vérnyomásjavító, csökkenti az ízületi gyulladás tüneteit, jó hatású a vércukorszint szabályozásában. Magas C-vitamin és vastartalma a vérképzést segíti, a természetes calcium pedig fontos szerepet játszik a csontanyagcserében, megelőzvén a csontritkulást. A-vitaminja szükséges a jó látáshoz, magas rosttartalma emésztésjavító, székletrendező, jó hatású magas vérnyomásban, cukorbetegségben szenvedőknek.
A ginzeng-kivonat általános élénkítő, frissítő, fiatalosító hatását mindenki ismeri. Ezt a növényt már 4000 éve használják gyógyításra. Erősíti az immunrendszert, segít leküzdeni a kimerültséget, stresszt, depressziót. Étvágygerjesztő, segíti az emésztést, stimulálja a belső elválasztású mirigyeket, helyreállítja a vércukorszintet. A ginzenggyökér számos tápanyagot, E- és B-vitamint, ásványi anyagokat (mangán, réz, cink) és poliszacharidokat, továbbá szterineket, flavonoidokat, illóolajokat tartalmaz.
A Ganoderma lucidum, magyarul pecsétviaszgomba jótékony hatása régóta ismert és használják gyógyító célokra. A Hagyományos Kínai Orvoslás legfontosabb gyógynövénye, legalább 4000 éves írott szakirodalma van. A gyógynövények királyának is nevezik. Keserű íze miatt jól beleillik a kávé ízvilágába. Hasznos vegyületei támogatják, erősítik egyebek közt a szív- és keringési rendszert, a légzőszervek és az immunrendszer működését, emellett gyulladás gátló és tumor ellenes hatással is bír. Segít a különféle emésztőrendszeri problémákon, koleszterinszint csökkentő hatása van. A Ganoderma gomba értékes tápanyagokat, esszenciális aminosavakat, zsírsavakat, vitaminokat, polifenolokat, rostokat, ásványi anyagokat és nyomelemeket, valamint antioxidánsokat tartalmaz.