Növényi alapú, természetes édesítőszer. Diétás és diabetikus étrendhez ideális. Alacsony energiatartalmú, fogbarát, mellékíztől mentes.
Felhasználás: A cukorhoz hasonlóan oldódik, sütésre-főzésre is kiváló. Tökéletes hideg- és meleg italok, sütemények, gyümölcskrémek édesítésére. Cukor helyettesítésére, azzal megegyező gyakorisággal és mennyiségben ajánlott. Alacsony Glikémiás Indexű (7), cukorbetegek számára is ideális.
Figyelmeztetés: Nagy mennyiségben fogyasztva hashajtóhatású lehet! Karamellizálásra, tészták kelesztésére nem alkalmas.
Összetevők: 100% nyírfacukor (xilitol)
Felhasználás: hagyományos kristálycukor helyett (kb. 1:1 arányban)
Tárolás: szobahőmérsékleten, nedvességtől, párától védve.
Minőségét megőrzi: a csomagoláson jelölve (nap/hónap/év)