Gluténmentes kenyérliszt valódi fehérkenyér ízvilággal, egyszerű, otthoni kenyérsütéshez. Tápláló és jóízű összetevőit speciális étrendet követők igényeihez válogattuk: a gluténmentes táplálkozásban jól ismert összetett szénhidrátokat (kukoricakeményítő, rizsliszt), értékes rostot (útifűmaghéj), növényi fehérjét (borsó fehérje) és egy csipet Himalája sót tartalmaz.
Elkészítési javaslat: A kimért lisztkeverékhez keverje hozzá az olívaolajat, szárított élesztőt és a langyos vizet, majd alapos összegyúrást követően egy fedett tálban 10 percig szobahőmérsékleten pihentesse. Olajos kézzel formázzon egy nagyobb kenyeret, majd egy késsel ejtsen bevágásokat a tetején és helyezze egy sütőpapírral borított tepsibe. Közben a 220 fokon előmelegített légkeveréses sütőt állítsa 180 fokra, helyezze be a tepsit, és a sütés első tíz percében használja a gőzfunkciót (vagy helyezzen a tepsi alá egy hőálló edényben forró vizet). 10 perc sütést követően zárja el a gőzfunkciót, vagy óvatosan vegye ki a forróvizes edényt, majd egy késsel szúrjon apró lyukakat a kenyérbe, hogy a forró gőz távozhasson. További 45 percig hagyja a sütőt 180 fokon, mikor a kéreg már szép barnára sült, tűpróbával ellenőrizze, hogy a belseje is átsült-e. A megadott sütési idők csak irányadóak.
Bátran kísérletezzen kisebb vagy nagyobb kenyerek, bagettek, zsömlék készítésével is, ebben az esetben igény szerint növelje vagy csökkentse a sütési időket, illetve arányosan változtassa az alapanyagok mennyiségét is!
Összetevők: kukoricakeményítő, fehér rizsliszt, dextróz, borsófehérje, himalája kristálysó, útifűmaghéj liszt, stabilizátorok (hydroxi-propil-metilcellulóz, guargumi).
Mentes üzem: Előállító üzemünkben búzát és egyéb gluténforrást, szóját, tojást, tej- és tejszármazékokat nem használunk fel.