A jázminrizs hosszúszemű rizsfajta, dél-kelet Ázsiában vált honossá. Nevét illatáról kapta.
Felhasználása: főételként vagy köretként, édes és sós ételekhez egyaránt.
Elkészítése: Főzés előtt mossa át! Főzze kb. 2,5-szeres mennyiségű vízben, ízesítse ízlés szerint.
Összetevők: jázminrizs*
*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01
Tápanyagtartalom (100 g-ban):
Energiaérték: |
1514 kJ / 355 kcal |
Zsír: |
0,7 g |
- amelyből telített zsírsavak: |
0,18 g |
Szénhidrát: |
81,1 g |
- amelyből cukor: |
0,12 g |
Fehérje: |
6,1 g |
Só: |
0,085 g |
Száraz, hűvös helyen tartandó!