A kuszkusz hántolt, durvára őrölt durumbúzadara, tulajdonképpen nagyon apró tészta. Eredetileg Észak-Afrikából származik. A malomköves őrlés melléktermékeként keletkezett szemcséket liszttel és vízzel elkeverve gyúrták össze nagyon apróra. Ma már szinte kizárólag géppel készítik. Az előgőzölés hatásának köszönhetően nagyon gyorsan elkészíthető, akár főzés nélkül is.
A kuszkusz főleg szénhidrátot tartalmaz, keményítő formájában, ami értékes energiaforrás. Könnyen emészthető. Glikémiás indexe magas, ezért cukorbetegség és inzulinrezisztencia esetén, illetve fogyókúra alatt nem kimondottan javasolt.
Felhasználás: Nem igényel főzést, elég, ha fűszerekkel elkeverve, másfélszeres mennyiségű forró vízzel leöntjük és letakarva hagyjuk megduzzadni 10-15 perc alatt.
Összetevők: durumbúza*
*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01
Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.
Tápanyagtartalom (100 g-ban):
Energiaérték:
|
1487 kJ / 351 kcal
|
Zsír:
|
1,5 g
|
- amelyből telített zsírsavak:
|
0,4 g
|
Szénhidrát:
|
70 g
|
- amelyből cukor:
|
2,5 g
|
Fehérje:
|
12 g
|
Só:
|
0 g
|
Száraz, hűvös helyen tartandó!
A termék szóját, glutént, zellert, mustárt és szezámmagot is feldolgozó üzemben csomagolva.