A Spirulina egy édesvízi kék-zöld mikro alga. Fotoszintézis által sokszorozza meg magát, ahogy a fényből energiát készít. Ennek a terméke a klorofill, az az anyag, ami zölddé teszi a növényeket. Egy másik pigment a Spirulinában a Phycocyanin.
Jól ismert a hatalmas antioxidáns tartalma miatt, de gazdag fehérjében is. Ezek a fehérjék tartalmazzák, mind a nyolc esszenciális aminosavat (amit a szervezetünk nem képes önmagától előállítani, ezért ételekből kell hozzájutnunk).
Gazdag A-vitaminban és több B1-vitamin található benne, mint a tehéntejben. Tartalmaz még B2-, B6- és B9(folsav) C-, D- és E-vitaminokat, valamint kalciumot és vasat. Általában akkor használják, amikor méregtelenítik szervezetüket.
A Spirulina rendkívül széles hatásterülettel rendelkezik:
- Normalizálja a bélflórát; antibakteriális hatással bír
- Csökkenti a vérnyomást
- Megelőzi a szabad gyökök megjelenését
- Csökkenti a lipid- és koleszterinszintet, helyrehozza a kolineszteráz aktivitását
- Erősíti az immunrendszer működését
- Ellenáll a rosszindulatú képződményeknek
- Elősegíti a terhesség bekövetkeztét és normális lefolyását
- Normalizálja az anyagcserét
- Segít a szervezet pH-ját lúgossá tenni
Felhasználási javaslat
Javasoljuk, hogy egy púpozott teáskanálnyi (3 gramm) port tegyen vízbe vagy gyümölcslébe, egyszer vagy kétszer naponta. Legjobb, ha étkezés előtt 30 perccel fogyassza.