Kis kalóriatartalmú, zsírmentes vasforrás.
- Védhet a gyulladások, a szív- és érrendszeri problémák és a rákos megbetegedések ellen;
- Védheti szemünket az oxidatív károsodásoktól;
- Oxálsav tartalma miatt vese- és epehólyagproblémákkal élőknek nem javasolt
A spenótot hagyományosan perzsa származásúnak tartották, de Kínában és Indiában széles körben elterjedt, végül elérte az olyan európai országokat, mint Németország és Franciaország. A spenót családjához tartozik a chenopodiaceae, amarant, qunioa és cukorrépa. A kis ovális leveleket megszárítják és porrá őrlik, ami lehetővé teszi, hogy egy kis adag őrleményben koncentrálódjon a spenót tápanyagtartalma.
A bio spenótport smoothie-hoz, gyümölcslevekhez, salátaöntetekhez és levesekhez lehet használni, az extra tápanyagtartalom és a karakteres zöld szín eléréséhez. A spenótpor használható a liszttartalom részleges kiváltására a kenyérféleségekben és a sültekben is. Alacsony a kalóriatartalma, gyakorlatilag zsírmentes és kiváló vas beviteli forrás.