A káposztafélék családjába tartozó kifejezetten alacsony kalóriatartalmú antioxidáns bioélelmiszer.
Magas arányban tartalmaz ásványi anyagokat, nyomelemeket , A-, K- és C-vitamint, káliumot, kalciumot, illetve élelmi rostot.
Rendszeres fogyasztásával hatékonyan támogathatjuk a súlykontrollt és a méregtelenítést, a vérkeringést, a helyes sejtműködést és segíthet megőrizni a csontok és fogak épségét. Daganatos betegséggel élők számára különösen fontos, hogy a brokkoli porral készített ételeket nem szabad sokáig főzni (max. 2-3 perc párolás)! Különösen ajánlott brokkolicsírával, vagy más szulforafán tartalmú étellel keverve fogyasztani (mustármag, retek, rukkola, wasabi), mert ezek mirozináz tartalma segíthet a rákmegelőzésben. Használata segíthet: sebgyógyulás, terhességi csíkok, narancsbőr ellen, stresszoldó, szorongáscsökkentő, pánikrohamok ellen, ízületi fájdalmakra, méregtelenítésre (elhízás, májfunkciók javítása, bőrproblémák ) .
Általános tápérték/100 g:
Energia érték | 196 kcal |
Zsír | 2.45 g |
amelyből telített zsírsavak | 0.45 g |
Szénhidrát | 17.1 g |
amelyből cukor | 17 g |
Fehérje | 18 g |
Só | 0,1 g |