Először is lássuk, mi a különbség a fehér és a barna rizs között! A rizs több rétegből áll, a feldolgozás során a végcéltól függően távolítanak el rétegeket. A fehér rizsről több réteget is lehántanak, míg a barna rizs esetében csak a legfelső réteg kerül eltávolításra, így az értékes tápanyagok megmaradnak. A barna rizsben összetett, lassan felszívódó szénhidrátok találhatóak, keményítőt és rostokat is tartalmaz. A rostoknak köszönhetően gyorsan, hosszú időre eltelít. Emellett fehérjében is gazdag, illetve fontos vitaminok és ásványi anyagok forrása is, mint például magnézium, mangán és szelén.
A Biopont gyorsfőzésű barna rizst a hántolást követően egy speciális eljárással bemetszik, amelynek köszönhetően a főzési idő lerövidül, míg a rizs tápanyagokban gazdag ezüst hártyája megmarad.
Kétszeres mennyiségű vízben fedő alatt főzd 15 percig és már kész is az egészséges és finom köret!
Energia |
1.491 kJ / 352.0 KCAL |
Zsír |
2.2 g |
Amelyből telített zsírsavak |
0.6 g |
Szénhidrát |
74.0 g |
Amelyből cukrok |
0.6 g |
Só |
0.03 g |
Fehérje |
7.8 g |
Allergénfigyelmeztetés |
Földimogyorót szezámmagot és búzát feldolgozó üzemben van csomagolva. |
Egészséges életmóddal kapcsolatos adatok |
*Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó alkotó. |
Jogi szabályozás |
Ellenőrzést végzi: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. HU-ÖKO-01 |
Összetevők |
barnarizs*, hosszú szemű, feltárt. |
felhasználási információk |
A zacskó tartalmát 1.5L vízben forrástól számítva 10-15 percig kell főzni. |
Tárolási információk |
Száraz és hűvös helyen tárolandó! |
Újrahasznosítási információk |
PE tasak + PA címke. Mindkettő újrahasznosítható. |