Te milyen lisztet fogyasztasz? Búza? Durum? Tönköly? Sima, esetleg teljeskiőrlésű? Tudod mi a különbség köztük?
A teljes kiőrlésű lisztekben a gabonamag három összetevője közül mindet hasznosítjuk: a gabona magját, a külső korparészét és csíráját. Ezáltal a bennük található rostanyag, E- és B-vitaminok, vas, magnézium, szelén és cink is hasznosulni tud.
A finomított lisztekben a szemeket egészen finomra őrlik, amelyek így a bennük található tápanyagok egy részét elvesztik, azonban előnyük, hogy hosszabb ideig eltarthatóak. Mi mégis a teljeskiőrlésű változatot javasoljuk, hiszen abban a teljes ásványi anyag és tápanyagtartalom fellelhető.
Keverd más lisztekkel vagy használd önmagában sütemények, kenyerek, levesek és főzelékek sűrítéséhez!
Energia |
1.454 kJ / 343.0 KCAL |
Zsír |
2.4 g |
Amelyből telített zsírsavak |
0.6 g |
Szénhidrát |
65.0 g |
Amelyből cukrok |
3.1 g |
Só |
0.03 g |
Fehérje |
13.0 g |
Allergénfigyelmeztetés |
Glutént tartalmaz. Csillagfürtöt mustárt és szóját tartalmazhat. |
Egészséges életmóddal kapcsolatos adatok |
*Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó alkotó. |
Jogi szabályozás |
Ellenőrzést végzi: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. HU-ÖKO-01 |
Összetevők |
búza*. |
felhasználási információk |
Kenyérsütéshez / tészták / sütemények készítéséhez. |
Tárolási információk |
Száraz és hűvös helyen tárolandó! |
Újrahasznosítási információk |
PA. Papírként újrahasznosítható. |