A durum búza vagy más néven kemény szemű búza a búzafajok közül a legellenállóbb. A hagyományos búzánál több rostot, vitamint és ásványi anyagot és aminosavat tartalmaz, illetve fehérje tartalma is jóval magasabb.
A durumbúzaliszt kiváló alapanyag tészták készítéséhez, mivel a belőle készült tészta könnyen kezelhető és könnyen formálható. Palacsinta és pizzatészták készítéséhez is tökéletes alapanyag.
A hagyományos lisztekkel ellentétben a durumlisztben található keményítő lassabban bomlik le és glikémiás indexe is alacsonyabb.
Főzelékek sűrítésére is használható!
Próbáld ki Te is kedvenc ételeid elkészítéséhez!
Energia |
1.557 kJ / 368.0 KCAL |
Zsír |
2.9 g |
Amelyből telített zsírsavak |
0.5 g |
Szénhidrát |
67.0 g |
Amelyből cukrok |
5.0 g |
Só |
0.02 g |
Fehérje |
15.0 g |
Allergénfigyelmeztetés |
Glutént tartalmaz. Csillagfürtöt mustárt és szóját tartalmazhat. |
Egészséges életmóddal kapcsolatos adatok |
*Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó alkotó. |
Jogi szabályozás |
Ellenőrzést végzi: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. HU-ÖKO-01 |
Összetevők |
durumbúza liszt*. |
felhasználási információk |
Kenyérsütéshez / tészták / sütemények készítéséhez. |
Tárolási információk |
Száraz és hűvös helyen tárolandó! |
Újrahasznosítási információk |
PA. Papírként újrahasznosítható. |