A tápiókakeményítő csak szénhidrátot (keményítőt) tartalmaz. Vitamin- és ásványi anyag összetétele nem jelentős. Nátriumban szegény. Gluténmentes.
Felhasználás:
A tápiókakeményítő íztelen, szagtalan, fehér színű por, ezért bármilyen ízesítésű, édes és sós ételek készítéséhez alkalmas. Sima, csomómentes szószok, főzelékek sűrítésére kiváló. A tápiókakeményítővel készült gluténmentes kenyerek és péksütemények állaga kellemesebb, jobban hasonlít a normál termékekére.
Összetevők: tápióka
Tápanyagtartalom (100 g-ban):
Energiaérték: |
1456 kJ / 348 kcal |
Zsír: |
0,03 g |
- amelyből telített zsírsavak: |
0 g |
Szénhidrát: |
87 g |
- amelyből cukor: |
0 g |
Fehérje: |
0,05 g |
Só: |
0,22 g |
Száraz, hűvös helyen tartandó!