Casale Paradiso zöldséges paella 300g
A Casale Paradiso hitvallása szerint elég, ha elfogadjuk amit a természet kínál nekünk. A kiváló, első osztályú olasz alapanyagoknak, illetve a kíméletes szárítási és gyártási folyamatoknak köszönhetően adalékanyagok és tartósítószerek hozzáadása nélkül kapunk egy ízletes, egészséges főételt vagy köretet, 16-18 perc alatt.
A paella egy egytálétel, amit fedő nélkül készítenek széles, lapos, kétfülű serpenyőben. Amit keleten paellának, másutt paellerának neveznek. Az étel tulajdonképpen erről az edényről kapta a nevét. A rizst a La Mancha vidékén termesztett sáfránnyal színezik sárgára. A többi hozzávaló között lehet a murciai szárított édespaprika, az andalúziai olívaolaj és friss zöldségek, valamint a helyben termesztett citrom leve és egy kevés száraz fehér bor. A főzés során a rizst nem szabad keverni, ezért nagyon fontos az egyenletes hő, hagyományosan a fatüzelés. Számos módon ízesíthetjük. A paella napjainkra Spanyolország nemzeti eledelévé vált. Bár a mi esetünkben a Casale Paradiso paella-ja olasz alapanyagokból készült, ez mit sem von le értékéből. Kóstolja meg Ön is!
Elkészítése igen egyszerű: A csomag tartalmát tegye tapadásmentes serpenyőbe és öntse fel 1 liter forró vízzel / zöldség alaplével. Adjon hozzá 4 evőkanál extra szűz olívaolajat, 2 teáskanál sót, közepes lángon kezdje főzni. Amikor forrni kezd, kapcsolja lejjebb a lángot, és időközönként keverje át. Amikor a víz elpárolgott, kóstolja meg, van-e szükség vízpótlásra. Ha a rizs kellőképpen megpuhult, vegye le a tűzhelyről és a krémesebb állag elérése érdekében adjon hozzá ízlés szerint vajat és/ vagy parmezán sajtot. Jó étvágyat!