Elkészítéséhez csak tej hozzáadása szükséges!
Fagyi/ shake/ parfé készítésére alkalmas
Használata fagyihoz:
2 dl hideg tejet egy edénybe öntünk és hozzáadunk 70 g fagylaltport.
Kézi mixerrel először alacsony, majd magasabb fordulaton keverjük,
kb 3 percig, a krémes állag eléréséig. A masszát poharakba töltjük és
mélyhűtőben a kívánt állagra fagyasztjuk.
Fagylaltgépben is elkészíthetjük.
Használata parféhoz:
Az előző pontban leírtak alapján elkészítjük a fagylaltmasszát, amit
piskótalapok közé töltünk és mélyhűtőben kifagyasztjuk.
Fogyasztás előtt 10-15 perccel szobahőmérsékleten felengedjük,
utána fogyasztható.
Shake készítés:
Összekeverünk 2 dl hideg tejet 60 g shakeporral. Krémes állagúra
keverjük, utána fogyasztható. Tehetünk bele 2 db jégkockát,
így még hűsítőbb shake-et kapunk.
Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energia: |
2123 kJ/505 kcal |
zsír: |
29,4 g |
- amelyből telített: |
14,9 g |
Szénhidrát: |
57,0 g |
- melyből cukrok: |
9,1 g |
- poliol: |
39,3 g |
Rost: |
0,5 g |
fehérje: |
3,4 g |
só: |
0,01 g |
Összetevők:
pálmaolaj, édesítőszer: eryhtritol, xylitol, sucralose, sűrítőanyag: módosított kukorica-keményítő, szentjánoskenyérmagliszt, tömegnövelőszer: polidextróz, zsíros- és sovány tejpor, mascarponepor (1%), instant kávé (0,5%), emulgeálószer: zsírsavak poliglicerol észterei, zsírsavak- mono és dligliceridjei,aromák