A hajdinának kiemelkedően magas a rosttartalma, ezért jó hatással van az emésztőrendszerre.
Értékes vitaminforrás lehet, ugyanis megtalálható benne többféle B-vitamin, de nincs híján E- és C-vitaminnak sem. Továbbá tartalmazhat cinket, rezet, mangánt, kalciumot és magnéziumot.
Segíthet a máj elzsírosodásának megelőzésben, jótékonyan hatással lehet a koleszterinszintre, cukorbetegeknek és candidásoknak is kimondottan javasolt a fogyasztása. Magas rutintartalma kiegyensúlyozhatja a vérnyomást. Ezen hatóanyagának köszönhetően erősítheti a kötőszöveteket és az érrendszert.
Elkészítési javaslat:
Rizshez hasonlóan kétszeres mennyiségű vízben addig főzzük, amíg a szemek megpuhulnak.
Összetevők: 100% hajdina
Felhasználása: köretnek, kásának, sütéshez-főzéshez. A hajdina a keserűfű-félék családjába tartozik.
Átlagos tápérték 100 g termékben |
Energia |
1469 kJ /344 kcal |
Zsír |
3,1 g |
– amelyből telített zsírsavak |
1,03 g |
Szénhidrát |
63,4 g |
– amelyből cukrok |
0,7 g |
Rost |
5,9 g |
Fehérje |
13,5 g |
Só |
0,0005 g |
Száraz, hűvös helyen tárolandó!
Allergén információ: a termék dióféléket feldolgozó üzemben készült.