A sörélesztő pehely elsősorban a vegánok körében ismert, mert a sajtos ízvilága miatt jól helyettesíti a sajtot számos receptben. Bármire rá lehet szórni, mint a parmezánt, lehet vele főzelékeket, krémleveseket sűríteni, szószokat készíteni. A sörélesztő pehely egy inaktivált élesztő,amelyet a sörgyártás során használnak-innen is ered az elnevezése. Élesztő allergiások és candidások is fogyaszthatják.
Tele van hasznos tápanyagokkal, elsősorban B-vitaminokkal, foszforral, káliummal, szelénnel és cinkkel, ezen kívül magas a fehérjetartalma.
Használhatjuk tésztaételekhez, szószokhoz, mártásokhoz, mártogatósokhoz, egytálételekhez, levesekhez is.
Átlagos tápérték 100 g termékben |
|
Energia |
1345 KJ / 320 Kcal |
Zsír |
4,8 g |
– amelyből telített zsírsavak |
1,6 g |
Szénhidrát |
9 g |
– amelyből cukrok |
9 g |
Rost |
27 g |
Fehérje |
47 g |
Só |
0,5 g |