Máj- és epebetegség, a sárgaság kiváló házi szere, teájának rendszeres fogyasztása segíti az epekövek oldását és az epehomok eltávolítását. Cukorbetegek teakeverékének alapanyaga, keserűanyag-tartalma révén gyomorerősítő, emésztésserkentő.
Teakészítés: egy kávéskanálnyit 2,5 dl vízben 5-10 percig főzünk, 15 percnyi állás után leszűrjük. Naponta 3-4 alkalommal édesítés nélkül fogyasztjuk. Epekő esetén társíthatjuk gyermekláncfű- és lestyángyökérrel; emésztőrendszeri betegségek gyógyítására apróbojtorjánnal, orbáncfűvel, borsmentával együtt fogyaszthatjuk.
Fenti állításokat népgyógyászati tapasztalatok igazoljákFenti állítások a hatóanyagról publikált cikkekből származó idézetek.Nem feltétlenül alkalmasak betegségek, és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, nem helyettesítik a megfelelő szakorvosi diagnózist és az esetleges gyógyszeres kezelést! Ha Ön terhes, szoptat, beteg, vagy gyógyszereket szed, ill. más indokolt esetben konzultáljon kezelőorvosával, mielőtt bármiféle étrend kiegészítőt, ill. gyógynövényt alkalmazna!