FITODRY MEDVEHAGYMALEVÉL 50G
A medvehagyma gyógynövény, levélének (különösen nyersen) antibakteriális hatása van, gyomor- és bélfertőzések ellen alkalmazható. A medvehagymalevél fő hatóanyaga ugyanaz az allicin, ami a fokhagymában is megtalálható.
Gyógyászati felhasználása mellett a népi táplálkozásban már régóta alkalmazzák, a friss vagy a mélyfagyasztott medvehagymalevél a mai konyhában újra népszerűvé vált. Fiatal leveleiből remek saláta készíthető, a zöld levélből készített szárított por pedig kitűnő fűszer.
A medvehagyma gyógyászati felhasználása sokrétű, bioaktív vegyületei révén a szív-érrendszer természetes támogatásában játszik fontos szerepet. A fokhagyma és a medvehagyma kéntartalmú hatóanyagai megegyeznek, csak mennyiségi összetételük eltérő. A népi orvoslás a medvehagymát termesztett társához hasonlóan felső légúti megbetegedések megelőzésére és a kialakult hurut súlyosságának csökkentésére, továbbá bélfertőtlenítő, emésztést javító tulajdonsága miatt egyes emésztési panaszok kezelésére alkalmazza. Vérnyomáscsökkentő hatású, lassítja a koleszterin lerakódások kialakulását az érfalban, javítja a végtagok keringését.
Fenti állításokat népgyógyászati tapasztalatok igazoljákFenti állítások a hatóanyagról publikált cikkekből származó idézetek.Nem feltétlenül alkalmasak betegségek, és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, nem helyettesítik a megfelelő szakorvosi diagnózist és az esetleges gyógyszeres kezelést! Ha Ön terhes, szoptat, beteg, vagy gyógyszereket szed, ill. más indokolt esetben konzultáljon kezelőorvosával, mielőtt bármiféle étrend kiegészítőt, ill. gyógynövényt alkalmazna!