Részletes leírás
Nettó tömeg: 0,2 g
A sáfránynak intenzíven aromás, fűszeres, földízű, virágos zamatú, hosszantartó íze van. A sáfrány teljes aromája csak néhány hónapos állás után fejlődik ki. Minél sötétebb színűek a sáfrányszálak, annál jobb minőségű a fűszer.
A sáfrány ízletesebbé teszi a süteményeket, és az élesztővel készült tésztákat, mint pl. a svéd Lusekatter-t. A fűszer határozza meg a rizses ételek tipikus színét: Risotto Milanese, Paella és a Biryani. Halételekhez és hallevesekhez is használják, elengedhetetlen a francia halleveshez, a Bouillabaisse-hez, valamint a tenger gyümölcseihez és a kagylókhoz. Alkalmas főtt tészta, péksütemények és sajtok színezéséhez. A fűszer jól kombinálható édesköménnyel, padlizsánnal és paradicsommal. A majonézalapú szószokat is előszeretettel fűszerezik sáfránnyal. A sáfrány jól illik még gyümölcsös desszertekhez is, mint a körtés, birsalmás és almás édességekhez, valamint pudingokhoz, mint a Panna Cotta és fagylalthoz.
A sáfrányt langyos folyadékban kell áztatni (víz, leves, tej) mintegy 15 percig, hogy teljes mértékben kifejtse zamatát, majd csak a főzés végén adjuk az ételhez. Az egész sáfrányszálak több színt tartalmaznak és intenzívebben fűszereznek, ha enyhén felmelegítjük őket használat előtt, majd mozsárban durvára vagy finomra zúzzuk.
Felhasználási javaslat: Ízlés szerint bármelyik ételhez felhasználható.
Tárolás: Száraz, hűvös helyen tartandó!
Származási hely: India
Csomagolja és forgalmazza: ÍZTÁR-Fűszermanufaktúra Kft.