Összetevők:
útifű maghéj (100%)
Elsősorban édességek, torták alapanyaga, mert segít besűríteni a folyékony gyümölcspépet, finom zselét képez abból az anyagból, amihez hozzáadják. Kötőanyagként viselkedik, egyben tartja és dúsítja, amihez hozzáadják.
Vegetáriánus zselésítő anyagként is használható, hiszen állati zselatin helyett, főzés nélkül is alkalmazható sűrítésre.
Palacsinta tésztához, krémekhez, kenyérhez, sütemények tésztájába, turmixokhoz, de még a müzlibe téve is használják
Amellett, hogy hozzásegít bennünket ízletes nyers ételek készítéséhez, nagyon egészséges is.
Egy növényi mézgát tartalmaz, amely megnyugtatja és kitisztítja az emésztőrendszert.
Magas rosttartalma révén csökkenti a koleszterin- és vércukorszintet.
Tisztítja a nyirokrendszert, enyhíti a fáradtságot.
Csökkenti az éhségérzetet.
Tápértéktartalom:
energia: |
148 kJ / 35 kcal |
zsír: |
1,1 g – ebből telített zsírsavak |
szénhidrát: |
3,6 g – ebből cukrok |
rost: |
82 g |
fehérje: |
2,9 g |
só: |
0,28 g |