A borókabogyónak nagyon kellemes, édeskés íze van. Kitűnően harmonizál a fokhagymával, majorannával és a rozmaringgal.
Kotányi prémium minőség
A minőség számunkra a legfontosabb érték. Tradíció 1881 óta.
Kezdetektől napjainkig kizárólag kiváló minőségű, folyamatosan ellenőrzött alapanyagokat használunk, ami garantálja a Kotányi termékek különlegesen finom, aromákban gazdag ízét. Prémium fűszereinkkel örömteli a főzés és gazdaságos a fűszerezés.
Összetevők
A termék gluténtartalmú gabonaféléket, tojást, tejet, zellert, szóját, mustárt és szezámmagot is felhasználó gyártóüzemben készült.
Elkészítés és tárolás
Szarvas steak borókabogyós mártással
Hozzávalók 2 fő részére:
2 szelet kb. 150 g-os szarvashús, só, durvára őrölt Kotányi feketebors, 1 EK Kotányi borókabogyó, 2 EK olívaolaj, 1/8 l vörösbor, 1/8 l pecsenyelé, 2 EK tejszín, kevés gin
Elkészítés:
Az előre bepácolt hússzeleteket sózzuk, borsozzuk és a borókabogyóval együtt forró olívaolajban oldalanként kb. 3 percig sütjük. A húsokat kiszedjük, majd a visszamaradt pecsenyelevet vörösborral felöntjük, esetleg további pecsenyelével gazdagítjuk. Végül belekeverjük a tejszínt és a gint. A húsokat melegen, szósszal leöntve tálaljuk.
Tipp:
Krokettet és áfonyalekvárt kínáljunk mellé.
További receptek a www.kotanyi.com oldalon.
Felhasználási javaslat:
Páclevek készítéséhez, savanyú káposztához, szószokhoz, vadételekhez.