Összetevők: koriander, kömény, édeskömény
Tartósítószert és adalékanyagot nem tartalmaz.
A koriandermag lágyan fűszeres, édes, diós, enyhén csípős, karakteres ízű. Kicsit emlékeztet a narancshéjra és a szegfűszegre. A levele igen népszerű Ázsiában, Afrikában és Latin-Amerikában, míg Európában – érdekes módon – vagy szeretik, vagy irtóznak tőle az emberek. A levél és a mag íze teljesen különböző, a levél friss, fűszeres és enyhén citromos aromájú.
A köménymag karakteres, fűszeres ízű. Enyhén kesernyés és erősen aromás, enyhe citrus aromával. A gyümölcs hét százalék illóolajat tartalmazhat, melyben a fő alkotórész a karvon. A köménymag klasszikus kenyérfűszer. Önmagában is használható, de ánizzsal, édesköménnyel és korianderrel kombinálva is kiváló. Kellemes ízt kölcsönöz kenyereknek, süteményeknek (leveles tésztáknak).
Az édeskömény (ánizskapor) íze édes, erősen aromás és hasonlít az ánizséhoz. Zamatának intenzitása valahol középúton áll a kapor (annál erősebb) és az ánizs (annál gyengébb) között. Az illóolaj-tartalma – túlnyomórészt anetol – változhat fél százalék és hat százalék között. Az ánizskapor jelentős kenyérfűszer. Használható egymagában is, vagy kombinálva ánizzsal, köménymaggal és korianderrel. Finom zamata különleges ízt ad a süteményeknek.