Részletes leírás
Nettó tömeg: 10 g
A pínea- vagy mandulafenyő vajas ízű, krémes állagú, elefántcsont színű magja. Európában mi az olasz változatát ismerjük, azonban létezik kínai vagy koreai fenyőmag is, melyet az ázsiai piacokon árulnak. Az olasz fenyőmag hosszúkásabb, finomabb és drágább. A fenyőmag magas árát magyarázza, hogy a tobozokból a magok kinyerése nem egyszerű feladat: gyakran kézzel kell kipiszkálni azokat, ha még a hő hatására sem pattognak ki a pikkelylevelekből. A fenyőmagot nyersen is fogyaszthatjuk, viszont száraz serpenyőben enyhén megpirítva válik igazán aromássá és jellegzetessé. Legegyszerűbb megoldás száraz serpenyőben vagy sütőben néhány percig alacsony hőfokon folyamatosan kevergetve elkészíteni. Az olasz pesto alapanyaga.
Szórhatjuk salátákra, tésztákra, zöldség és hal ételekre, készíthetünk belőle szószt (nincs igazi olasz pesto sem fenyőmag nélkül) hihetetlen párost alkot az aszalt paradicsommal.
Tárolás: Száraz, hűvös helyen tartandó!
Származási hely: Kína
Csomagolja és forgalmazza: ÍZTÁR-Fűszermanufaktúra Kft.