Fanyar és édes ízű főként Kínából származó növény aszalt gyümölcse. Első osztályú minőség.
Nagy mennyiségű C-vitamin tartalmáról ismert. Emellett aminosavakban és ásványi anyagokban gazdag.
Goji bogyóról az első feljegyzések 5000 évesek. A goji bogyó másnéven Farkasbogyó, a világon a második olyan gyümölcs, amely a legnagyobb mennyiségben tartalmaz C-vitamint. Magas az antioxidáns és réz tartalma.
Ajánlott napi mennyiség felnőtteknek maximum 20-30 g.
Tárolás: száraz, hűvös, de fagymentes helyen, napfénytől védve.
Átlagos tápérték 100g termékben: |
|
|
Energiatartalom: |
1439,84k J/ 343,9kcal |
Zsír: |
7,14 g |
Szénhidrát: |
57,82 g |
amelyből cukor: |
55,7 g |
Fehérje: |
12,01 g |
Rost: |
7,78 g |