Ez az igazi Fahéj, a többit nem is Fahéjnak, hanem Kassziának kellene hívni. Ennek az íze édesebb, kifinomultabb, mint a Kasszia Fahéj, amely általában nagyon olcsó is. Európai Delikát üzletek van úgy, hogy 10-szeres áron árulják az igazi Ceyloni Fahéjat (Mi nem, nálunk csak kicsit drágább). A legfontosabb különbség mégis az ú.n. Coumarin tartalma miatt van. A Ceyloni fahéjnak elenyésző, alig mérhető a Kumarin tartalma, a Kasszia Fahéjnak viszont nagyon magas. Ez a vegyület vérhígító, mérgezi a májat és a veséket, nagyobb dózisban kimondottan veszélyes.
A Ceyloni Fahéjat érdemes rúdban vásárolni, mert egy kávédarálóban könnyen őrőlhető, így adja ki a kellemes aromáit, míg a Kassza Fahéj kalapáccsal is csak nehezen törhető darabokra.
Lásd a két fahéj közötti különbséget az összehasonlító termékfotón.
Felhasználási javaslat: használjuk ezt a fajta Fahéjat mindenhol, ahol eddig Kasszia Fahéjat használtunk. Kávédarálóban őröljük meg közvetlen a használat előtt, hogy az aromák akkor szabaduljanak fel.