A fekete ribizli gyógyhatását már a középkori európai szerzetesek is feljegyezték. Nincs még egy olyan gyulladásgátló gyümölcs, mint a fekete ribizli, hő hatására sem bomlanak le benne az értékes vitaminok, ráadásul igen nagy az ásványi anyag tartalma.
Régi nyarakon nagymamám a fekete ribizlit nekünk, gyerekeknek különösen ajánlotta, nehogy vashiányos vérszegénységünk legyen. A ribizliben található értékes összetevőknek a népi hiedelem szerint egészségjavító, méregtelenítő hatása is ismert. Megfázásos betegségekre is ajánlották.
Ezt az értékes gyümölcsöt zártuk palackba, kiegészítve a méz jótékony hatásával most is, mint mindig Méhes-Mézes minőségben. Kézműves szörpjeink hagyományos módon, kíméletes eljárással készülnek, kizárólag természetes minőségi összetevőket tartalmaznak, igényes csomagolásban.
Reméljük fogyasztásával a ma már csak emlékeinkben élő jóízű, minőségi, házias szörpfogyasztási kultúra éled újjá, amit elfeledtünk, de egykoron a háziasszonyok büszkesége volt.
Összetevők: cukor, feketeribizlilé (feketeribiszkelé sűrítményből), méz, étkezési sav: citromsav, természetes aroma.
100 g szörp előállításához 51 g feketeribiszkelének megfelelő feketeribiszkelé sűrítményt és 2 g mézet használtunk fel.
Javasolt hígítás 1:8