Felhasználási javaslat: Kellemes savanykás ízű, keverhető turmixba, müzlibe, vagy liszttel bármilyen péksütemény, pékáru, keksz készítésekor. Fogyasztható kefirrel, joghurttal, illetve mézzel elkeverve. Javasolt fogyasztási javaslat: napi 1-2 teáskanálnyi mennyiség. Külsőleg mézzel, illetve vízzel keverve arcpakolást készíthet belőle, mely felfrissíti, szépíti a bőrt.
Átütő hatása van belsőleg és külsőleg is. Mindez az őrlési technológiának köszönhető, melynek segítségével antioxidáns hatóanyagokat szabadítanak fel a szőlőhéjból. Ezek értékes immuntámogató polifenol vegyületek és olyan bioaktív hatóanyagok, mint a szívvédő rezveratrol, az alváshoz és egészséges bioritmushoz nélkülözhetetlen melatonin, illetve a sejtvédő E-vitamin.