A tökmagolajat a héj nélküli magból hidegen sajtolással készítik. Fontos tényező, hogy nem alkalmaznak hőkezelést, így megmarad az olaj vitamin és ásványi anyag tartalma.
A tökmagolaj kedvező tulajdonságai
- A hidegen sajtolt tökmagolaj nagyon sok telítetlen zsírsavat tartalmaz, melyek fogyasztása előnyös hatású a szív egészségére.
- Az alábbi vitaminok találhatók benne: E, B1, B2, B6, A, C, D vitamin.
- A következő ásványi anyagokat tartalmazza: foszfát, nátrium, kalcium, magnézium, szelén, vas, cink, réz, mangán.
- Sok benne az antioxidáns, így véd a szabad gyökök káros hatásaitól.
Napi 1 evőkanállal az egészségért
Napi 1 evőkanál tökmagolaj rendszeres fogyasztása jótékonyan hat a prosztata problémákra, a szív- és érrendszeri betegségekre, az érelmeszesedés megelőzésére, javítja a bőr és a haj egészségét, fokozza a testi és szellemi teljesítőképességet.