A zabpehely már nem csak a sportolók életében népszerű alapanyag, hanem a tudatosan táplálkozók naponta fogyasztott ételei között is kivívta helyét. Ha megvizsgáljuk, hogy miért olyan közkedvelt, akkor egyik legfőbb előnyeként azt emelhetjük ki, hogy a rostban gazdag élelmiszer fogyasztásával könnyebben kihúzzuk a következő étkezés végéig, hosszabb időre tudja biztosítani a jóllakottság érzését. A zabpehely az az alapanyag, amely a trendekkel sem változott, népszerűsége a mai napig sem csökkent.
Érdemes újragondolni a zabpehellyel készíthető recepteket, alkalmazása túlmutat egy egyszerű kásakészítésen: a nap bármely étkezésének részeként is megállja a helyét, ízvariációinak száma végtelen. Ízesítésének csak saját kreativitásunk szabhat határt.
Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energia: 1530 KJ / 365 kcal
Zsír: 6,9 g
amelyből telített zsírok: 1,2 g
Szénhidrát: 56 g
amelyből cukrok: 1,3 g
Rost: 11 g
Fehérje: 14 g
Só: 0 g