Az „élet sójaként” emlegetett Himalája sót kézzel bányásszák egy olyan sóbányában, amely 400-600 méteres mélységben helyezkedik el mindenfajta ipari beavatkozástól és káros környezeti hatástól védetten. A bányászatot követően megtisztítják, napon szárítják és szín szerint szortírozzák a sókristályokat.
A Nature Cookta Himalája kristálysó a manapság népszerű asztali sóval ellentétben 84-féle ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz, melyeket a szervezetünk sejtjei organikus ásványi anyagokként képesek felvenni.
A só fogyasztása elengedhetetlen a szervezetünk egészséges működéséhez, fontos szerepe van az idegi ingerek elektromos vezetésében, valamint a vér lúg-, és savháztartásának egyensúlyában.
A több millió éves napfényt tároló Himalaya kristálysó természetes regulációs hatása miatt pozitív hatással van mind a magas, mind az alacsony vérnyomásra, emellett oldja a fogkövet, a vesekövet és az ízületi lerakódásokat, valamint képes természetes úton visszaállítani a szervezet elektrolit háztartását.
A Nature Cookta Himalája kristálysó az ételízesítés mellett használható só fürdő és bőrradír készítéséhez.