A sejt közötti vízterek mennyisége a kor előrehaladtával csökken (kiszáradás, ráncosodás), akárcsak a szövetek rugalmassága, ami az ízületek esetében a legszembetűnőbb: fokozatosan a mozgásképesség jelentős csökkenéséhez vezet. A glükozamin természetes szénhidrát, az ízületek kenőanyagának egyik legfőbb alkotóeleme. Segíti a súrlódásnak kitett ízületek egészséges működését és a porcszövetek újraképződését. Biztosítja a szalagok, kötőszövetek rugalmasságát, csökkenti az ízületi fájdalmakat, a gyulladásokat. A szervezet saját maga nem állítja elő, ezért elengedhetetlen a rendszeres pótlása. Sportolóknak, nehéz fizikai munkát végzőknek, túlsúlyosaknak megelőzésként is javasolt a fogyasztása. Megőrzi az ízületek, porcok és inak egészségét. A legtöbb élelmiszer tartalmaz kis mennyiségű glükozamint, de a tengeri eredetű táplálékokban fordul elő a legnagyobb mennyiségben, különösen a kagylókban.
A készítmény hatóanyagai segítik a súrlódásnak kitett ízületi szövetek működését és a porcszövetek újraképződését.
A működő szövetek sejtjei nem tapadnak szorosan egymáshoz, köztük sejt közötti állomány található, melyet támasztószövet tölt ki. A támasztószöveteknek két fő alkotója van: a rugalmas rostok és a glükozamin.
A rugalmas rostok térhálós szerkezetet hoznak létre, ami az adott szövetféleség vázát alkotja. Ennek a térhálónak az üregeit töltik ki a glükozaminok, az összetett cukor- és fehérjemolekulák. Minden glükozamin molekula 2-3 vízmolekulát köt magához, így alakulnak ki a sejt közötti vízterek, melyekben gyakorlatilag “úszkálnak” a működő sejtek.
A kondroitin a porc egyik fő alkotóeleme, amelyet kiváló vízmegkötő képesség jellemez. Ezáltal biztosítja a porc elasztikus tulajdonságait.
Alkalmazása: Elsősorban sportolóknak, idősebbeknek és nehéz fizikai munkát végzőknek ajánljuk.
Figyelmeztetés: Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet. A termék kisgyermekek elől elzárva tartandó!