A növényből kivont, édes ízért felelős steviol-glükozidok különösebb lebontás nélkül emésztődnek és ezért kalória-értékük rendkívül kicsi.
Főzésre is alkalmas, mivel hatóanyaga nem bomlik le a melegítéstől.
Cukorbetegek is fogyaszthatják.
A növény fogyasztása szervezetünkre jótékony hatást gyakorol, serkenti a hasnyálmirigy, máj, lép működését, stabilizálja szervezetünk vércukor szintjét, sokkal ritkábban tapasztalunk fáradékonyságot.
Fogyasztása esetén nem jelentkezik fogszuvasodás, melyet az ázsiai több évtizedes használat alatt külön vizsgáltak.
A növény hatásainak tudható be többek között a szellemi frissesség megtartása, a jobb emésztés, a nyugtató alvás, a különböző sebek, sérülések gyorsabb gyógyulása.
További tulajdonságai között szerepel a növény gyulladás gátló, baktérium és gombaölő hatása, melynek köszönhetően a különböző bőrproblémák, kelések, pikkelysömör, kivörösödés, lábgomba kezelésére is kiválóan, nagy hatékonysággal alkalmazható.
Ásványi anyagtartalma sem mellékes. Levelében található ásványi anyagok a foszfor, cink, mangán, kobalt, cézium, kálium, rutin, magnézium, vas. Tartalmaz még P, A, E, C vitamint, béta-karotint, nikotinsavat, egyedülálló illóolajokat, aminosavakat és pektineket is.
Összetétel: víz, glicerin 85%, Stevia kivonat 95%-os, tartósítószer: nátrium-benzoát