A kalcium nélkülözhetetlen ásványi anyag az emberi szervezet számára, ez alkotja a csontok és a fogak szilárdságát. Elengedhetetlen a normális idegi- és izomműködéshez, befolyásolja számos enzim aktivitását, és kulcsfontosságú szerepet tölt be a sejtek jelátviteli rendszerében. Mindemellett felel még a szív és immunrendszer megfelelő működéséért, és a véralvadásért. Az átlagos felnőtt szervezetében 1-2 kg kalcium található, amelynek körülbelül 98%-át a csontrendszer tárolja, a fennmaradó százalék pedig a lágyszövetek sejtjeiben és a szöveteken kívüli folyadékban, a vérben kering.
A kalcium napi mennyiségének 800 - 1000 mg között kellene lennie, kismamák esetében ennél 500 mg több. A kalcium fő forrása az emberi szervezetben a tej és a tejtermékek. Nagymennyiségű kalcium fordul elő a növények leveleiben és magvaiban, a dióban, zabpehelyben és néhány ásványvízben. Bár néhány zöldségben is előfordul a kalcium, ez általában oxalát vagy fitát oldhatatlan kötött formában van jelen. A rostok általában ezen anyagok felhasználását megakadályozák. Nagyon fontos, hogy az emberi étrend kiegyensúlyozott legyen, a kalcium mellett fontos a magynézium és a foszfor jelenléte is a szervezetben.
Figyelmeztetés:
A termékek mellett szereplő leírások tájékoztató jellegűek. A termék nem helyettesíti a kezelőorvost és a megfelelő kezelést, ezért a termék használata előtt minden esetben kérje ki orvosa , gyógyszerésze tanácsát. A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot, nem gyógyít betegségeket!