Az E-vitamin zsírban oldódik, az egyik leghatásosabb antioxidáns, amelyet a szervezet a májban, a zsírszövetekben, a szívben, az izomzatban, a herékben, a méhben, a vérben, a mellékvesében és az agyalapi mirigyben raktároz. Számos kutató szerint a természetes E-vitamin (d-alpha) hatékonyabb és jobban felszívódik, mint a szintetikus (dl-alpha) változat.
Az E-vitamin segíti az agy megfelelő állapotának fenntartását, és csökkentheti az Alzheimer-kór kialakulását. Sejtszinten fejti ki hatását, ezért még az öregedés folyamatát is lassítja, legfontosabb szerepe a sejthártya védelme, védhet a szív-érrendszeri és a daganatos megbetegedésekkel szemben.
- Védi a bőrt a korai öregedéstől, erősíti a körmöket, a hajszálakat
- Lassítja a sejtek öregedését, és rendszeres szedésével fiatalosak maradhatunk
- Nagyon fontos szerepe van a szem egészségének megtartásában, az időskori látásélesség romlásának megelőzésében
- Részt vesz a szervezet fehérje-, szénhidrát- és zsíranyagcseréjében, valamint a folyadékháztartásban
- Antioxidáns hatása miatt javasolt a fogyasztása szívbetegeknek, megelőzhető vele az érelmeszesedés
- Sportolóknak, különösen testépítőknek többlet E-vitaminra van szükségük a megfelelő izomfejlődéshez, mivel javítja az izmok teljesítményét, késlelteti kifáradásukat
- Erősíti az immunrendszert, különösen idősebb embereknek hasznos
- Jó hatású tüdőbetegségek esetén, segítséget jelenthet Parkinson-kórosoknak, mivel enyhíti az izomrángásokat
- Javítja a sejtek regenerációs folyamatát, ezért különösen hasznos betegség utáni, legyengült állapotban
- Csökkenti a vérnyomást és megelőzi az érrendszeri betegségek kialakulását
Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot. Gyermekek elől elzárva tárolandó.