A Swanson Gluten Rid Enzim kapszula egy bizonyos Tolerase-G enzimet tartalmaz, glutén tartalmú ételek elfogyasztása esetén jelentősen (akár 85%-os mértékben) csökkenti azt a glutén mennyiséget, mely eljut a vékonybélig. Az enzim célja a gluténmentes diéta támogatása, kiegészítése és nem annak helyettesítése.
Ez azt jelenti, hogy a gluténérzékenységgel élő emberek számára, az eddig nagyon szigorú étrenddel ellentétben kis mennyiségben akár fogyaszthatnak glutént tünetek jelentkezése nélkül, mely lehet puffadás, hasmenés vagy hasi fájdalom is.
A mindent megváltoztatható enzim az Aspergillus niger nevű mikroszkopikus gombában lévő prolyl endoproteáz (AN-PEP =Tolerase-G).
Már az igen kis mennyiségű glutén is tüneteket okozhat a betegeknél, így ez a kapszula fontos szerepet játszhat az ételekben fennmaradó minimális glutén okozta tünetek elkerülésében is.
Az enzimmel csökkenthetjük azon „balesetek” okozta tüneteket, amikor a betegek véletlenül mégis fogyasztanak egy kis glutént. Nem azt állítják, hogy innentől az AN-PEP segítségével ezek a betegek újra élvezhetik majd a pizzák és a tészták ízét, melyek nagy mennyiségben tartalmaznak glutént, azonban kis mennyiség esetén elkerülhetik a kellemetlen panaszokat.
Hatóanyag 1 kapszulában:
Egyéb összetevők:
Rizsliszt, hipromellóz (vegetáriánus kapszula), maltodextrin, kalcium-laurát, szilícium-dioxid.
Adagolási javaslat:
1 kapszula vízzel bevenni, közvetlenül minden olyan étkezés előtt, amely glutént tartalmazhat.
A termék szedése NEM helyettesíti a glutén-mentes táplálkozást és NEM gyógyítja a gluténérzékenységet!
Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot. Gyermekektől elzárva tartandó