A hántolt földimandulából készült liszt alternatívaként szolgálhat a hagyományos lisztek használatára. Gluténmentes alapanyag, amely élelmi rostokban gazdag.
Müzlibe vagy joghurtba keverve ízletes része lehet egy kiegyensúlyozott reggelinek, valamint ajánljuk sütemények és kenyerek készítéséhez is.
Felbontás után zárja vissza, és tárolja hűtőben, így egy hónapig fogyasztható, a lejárati időn belül.
A hántolt földi mandula liszt a héjrésztől megszabadított földimandula gumóból készül. A héjrész eltávolítását mechanikus koptatással végzik, majd a termék rosttartalmát 6-7% körüli szinte állítják be. Az így kapott földimandula liszt élelmi rostokban gazdag termék.
Kellemes, mandula ízű termék amely natúr állapotban is fogyasztható.
A földimandula liszt beilleszthető a paleo étrendbe is.
Átlagos tápérték |
100g földimandula lisztben |
Energia |
1821 kJ (437 kcal) |
Zsír: |
27 g |
– amelyből telített zsírsavak |
1,5 g |
Szénhidrát: |
40 g |
– amelyből cukrok* |
17 g |
Rost |
6 g |
Fehérje |
5,5 g |
Só |
0,13 g |
* A termék természetesen előforduló cukrokat tartalmaz. |
Az adatok tájékoztató jellegűek! |