A tökmaglisztnek magas a rost- és a fehérjetartalma, alacsony a zsír- és szénhidráttartalma. A tökmagliszt magas magnéziumtartalma miatt jótékonyan hat az idegrendszeri folyamatokra is. Ahogy a tökmag, úgy a tökmagliszt is jó E-vitamin forrás. Az E-vitamin jótékony hatású a szív- és érrendszeri panaszokra.
A tökmagliszt sokoldalúan felhasználható, kenyerek és péksütemények, pogácsák sütésére egyaránt alkalmas. Hagyományos ételek készítésénél a búzalisztet tökmagliszttel helyettesíthetjük. Keverhetjük müzlibe, süteményeket, tésztákat dúsíthatunk vele. Érdemes kipróbálni panírozáshoz is (tökmagliszt – felvert sózott tojás – újból tökmagliszt).
Termék összetétele: Tökmag
Száraz hűvös helyen tartandó!
Energia: 1479 kJ/ 352 kcal
Zsír: 7,2 g
-amelyből telített zsírok: 3,11g
Szénhidrát: 4,31 g
-amelyből cukrok: 3,95 g
-amelyből: keményítő: 0,36 g
Rost: 11,22 g
Fehérje: 61,76