A C-vitamin hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez, a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez, a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez, a normál pszichológiai funkció fenntartásához, az idegrendszer normál működéséhez.
A C-vitamin fokozza a vas felszívódását, hozzájárul a megfelelő kollagén képződéshez és ezen keresztül az erek, a bőr, a fogak, a fogíny, a porcok és a csontok normál állapotának fenntartásához.
A csipkebogyó termésben legendásan sok a C-vitamin, de van még benne A-, B1-, B2-, P-, és K-vitamin is.
Fogyasztási javaslat:
Igya akár egésznap! Keverjen el ízlésének megfelelő mennyiségű port, vagy 1 teáskanálnyit egy másfél literes palackban vízzel vagy a kedvenc, langyos teájával és egész nap iszogathatja. Ezzel is támogatva a szervezetét és teljesítőképességét.
A por állagú aszkorbinsav előnye, hogy könnyen oldható, belekeverhető különböző italokba – gyümölcslevekbe, langyos teába, limonádéba -, a bátrabbak ételekbe is.
Magát a csipkebogyótermést sem, és a csipkebogyóhús port sem szabad forrázni, mert a C-vitamin hő hatására (60°C felett) elbomlik.
A hibiszkusz virág kellemesen savanykás ízű, szomjoltó, ami nagyon jó hatással van az emésztőrendszerre is.