A kollagén a legfontosabb fehérje, amely valósággal egyben tartja a testünket, mint egy ragasztó. Ez a kötőszövetek fő alkotóeleme, amelyek több testrész fontos építőelemei is, mint például: az inak, a szalagok, a bőr és az izmok. Rugalmasságot ad a bőrünknek, az ínszalagoknak – ínaknak, a porcoknak, a hajnak, valamint megfelelő szilárdságot a csontoknak.
A hidrolizált kollagén és a kollagén peptidek sokkal kisebb méretű kollagén darabok, amelyeket a szervezet még könnyebben emészt meg.
A kollagén, a többi fehérjéhez hasonlóan több aminosavra bomlik a gyomorban, a vékonybélben lévő enzimek hatására. Ezek az aminosavak aztán bejutnak a véráramba, majd a májba. Azok az aminosavak, amelyeket a máj már nem hasznosít, a véráramba kerülnek és eljutnak a test többi részébe.
A C-vitamin hozzájárul a normál kollagénképződéshez és ezen keresztül a normál csontozat és a porcok normál állapotának fenntartásához.
Összetevők: hidrolizált marhakollagén peptid, L-aszkorbinsav, MSM (metil-szulfonil-metán)
Fogyasztási javaslat: napi egy adagolókanál (5g) porkeverék 2-3dl folyadékban egyenletesen elkeverve. A tökéletes oldódáshoz 2-3 percre is szükség lehet. Bármilyen folyadékba belekeverhető, akár meleg levesbe is. A meleg folyadék elősegíti az oldódást.