Alga tengeri nori sushi lapok 10szem
Elérhetőség: | Raktáron |
Cikkszám: | D56665 |
|
Leírás és Paraméterek
Termékleírás
A japán nori Koreában gim (kim) név alatt ismert, ez is – akárcsak a nori - egy gyűjtőnév tulajdonképpen: így hívnak minden ehető tengeri algát a vörös algafaj Pyropia nemzetségéből.
A friss algából papírkészítésre emlékeztető technológiával állítják elő a szárított, préselt, papír vékonyságú algalapokat.
Ez a szárított és pirított koreai termék 10 db vékony lapot tartalmaz, egy lap mérete nagyjából 18*20 cm.
Mélyzöld, sötét szín és markáns tenger-íz jellemzi. Kiemelkedően magas a fehérjetartalma, de magas a rost-, A és B12 vitamin-, kálium, magnézium-, vas-, kalcium-, foszfor- és jódtartalma is. C vitamint és cinket tartalmaz. Jól beilleszthető a vegetáriánus és vegán étrendbe.
Felhasználás
Bár koreai termék, ugyanúgy használható norimaki sushi, onigiri és temaki betekerésére is.
A gimbap-ot, a makisushi koreai változatát is el lehet vele készíteni.
A gimbap bár sokban hasonlít a japán makisushihoz, van néhány markáns megkülönböztető jegye: a rizs főzéséhez nem rizsecetet, hanem szezámolajat használnak, a kimet is vékonyan megkenik ezzel. A tölteléke lehet nyers is, de gyakran használnak sült, fűszerezett alapanyagokat is, ami miatt nem tálalják szójaszósszal és wasabival, mint a japán rokonát.
Koreában gyakran kerül köretként (banchan) az asztalra, szezámolajban pirítva, kicsit megsózva, kisebb kockákra vágva, vagy éppen alkoholos italok snack-kísérőjeként. Bő olajban kisütött verziója a bugak.
Általánosabb felhasználás esetén a lapokat kisebb darabokra törve, hozzáadható szószokhoz, levesekhez, alaplevekhez, ill. salátákhoz, tésztás ételekhez, rizshez.
Szójaszószban hosszan főzve, egy ízgazdag, besűrűsödött pompás szószt kapunk.
Az összetevőkről
Összetétel
szárított nori alga
FIGYELEM! Nagyon magas jódtartalmú termék! Max. 2,5 g szárított nori fogyasztható naponta (1 lap).
A csomagban egy nedvesség elszívó vegyszert tartalmazó kis tasak található, ezt felnyitás után azonnal dobja ki!
Származási ország: Korea
használat/adagolás | Levesbe, rizsbe főzve is fogyasztható. Figyelem: A termék magas jódtartalma miatt napi 3 gr feletti mennyiség fogyasztása nem ajánlott. |