Összetevők:
Rizsliszt, burgonyakeményítő, burgonyapehely, dextróz, élesztő, kovász,
növényi rost (psyllium), sűrítőanyag (E464), emulgeátor (E491).
Átlagos tápérték és energiatartalom 100g termékben:
Energia: 1423 kJ (340 kcal),
Zsír: 0,7 g,
Telített zsírsavak: 0,3 g,
Szénhidrát: 75,9 g,
Cukor: 1,8 g,
Fehérje: 6,3 g,
élelmi rost: 3,6 g,
Só: 0 g
Hozzávalók szögletes kenyérhez: 50 dkg kenyérliszt, 5 dl meleg víz, 2 ek. olaj, só
Elkészítés: Keverje össze a hozzávalókat és dagassza a tésztát elektromos keverővel 2-3 percig. Simítsa el a zsiradékkal kikent sütőformában a tésztát és hagyja kelni kb. 10-15 percig. 200 fokos sütőben süsse kb. 50 percet, majd a formából kiszedve még kb. 20-25 percet. (Olaj helyett 40 g megolvasztott sütőmargarinnal készítve még tartósabb.)
Száraz, hűvös helyen tárolandó.