Amennyiben félbehagyja a vásárlást ne feleddje, hogy a Tovább a pénztárba gombra kattintva mentődnek el a kosárba helyezett termékek!
Termékek Menü

Bálint cseppek Lenmagolaj Feketeköménymaggal 50ml

Elérhetőség: Raktáron
Cikkszám: D55471

Leírás és Paraméterek

A fekete köménymagot (Nigella sativa) egyiptomi fáraók igen nagy becsben tartották, ezért is kapta a belőle készült olaj a „fáraók aranya" elnevezést. Táplálkozási szempontból előkelő helyét a többszörösen telítetlen zsírsavaknak és magas „E" vitamin tartalmának köszönheti. Fekete magját önmagában fűszerként (péksütemény, savanyú jellegű ételekhez) használhatjuk.

Nigella sativa olaj igen magas tápértékkel rendelkezik, rengeteg ásványi anyagot és aminosavat tartalmaz.
A készítmény több mint 50 %-ban tartalmaz többszörösen telítetlen zsírsavakat, - omega-3 és -6 zsírsavakat- egyszeresen telítetlen zsírsavakból az olajsavat tartalmazza.
Fogyasztható a mag önmagában (fűszerként, pl. péksüteményen, savanyú káposztából készült ételekben) vagy táplálékkiegészítőként.

Alkalmazása:
Belsőleg: naponta 2 ml (1 mokkáskanálnyi) étkezés előtt
Kiszerelés: 50 ml/üveg
OÉTI sz.: 5675/2009

A feketekömény-olajat a "fáraók aranyának" is nevezik. Az egyiptomiak nagy becsben tartották az apró fekete magvakat, vele kapcsolatos élményüket a papirusztekercseikben is megörökítették. Tutenkhamon állítólag annyira el volt ragadtatva a feketeköménytől, hogy szolgáinak a drága olajból egy üvegre valót mindig maguknál kellett tartaniuk. Halála után egy egész amfora olajat helyeztek el a fáraó sírjában. A legendák szerint Kleopátra és Nofretete ennek az olajnak is köszönhette bársonyos, gyönyörű bőrét.
Keleten már évezredek óta ismert gyógynövény magvaiból nyert olaj nemrég tűnt fel nálunk az egészségpiacon. A sikerért dr. Peter Schleicher és dr. Lutz Bannasch felelősek , ők mutatták ki ugyanis, hogy a feketekömény-olaj rendkívül hatásos bizonyos bőrbetegségekre és allergiás betegségekre (atópiás ekcéma, neurodermatitisz, pikkelysömör, asztma).

Már az ókor óta sok helyen megbecsülik a fekete köményt frissítő gyökerei és kellemes tulajdonságai miatt. Több kultúrában a feketekömény jóval elterjedtebb élelmiszernek számít a jó egészség megőrzéséhez. Sokan még mindig a testi funkciók harmonikus megőrzéséhez tartozó keleti fűszerként tartják számon.

A feketekömény napjainkban

A modern tudomány időközben alaposan megvizsgálta a feketekömény-olajat, és sok olyan anyagot talált benne, melyek pozitívan hatnak az emberi anyagcserére.
Különösen értékes a feketekömény-olaj a benne található telítetlen zsírsavak miatt, amelyekszelíden, mellékhatások nélkül képesek csillapítani a bőrben, a belekben, az ízületekben és az idegekben zajló gyulladásos folyamatokat. Mindenekelőtt a magas linolsav tartalma teszi különösen jelentőssé a feketekömény-olajat a mindennapi táplálkozásban.

A telítetlen zsírsavakból a testben prostaglandin képződik. Ezek a szövethormonok sokféle feladatot ellátnak az emberben és az emberi immunrendszerben. Szabályozzák a vérkeringést és tágítják a véredényeket. Ezért a mai tudomány szempontjából is megmagyarázhatóak az évszázadokkal korábban leírt tapasztalatok a feketekömény-olajról.

összetevők lenmagolaj (linolénsav, olajsav, linolsav, palmitinsav, sztearinsav), feketeköménymag (Nigella sativa fructus)
használat/adagolás Fogyasztási javaslat: naponta 2ml (mokkáskanál)
tárolás Fénytől védett helyen, 15-25 C között, gyermekek elől elzárva.