Amennyiben félbehagyja a vásárlást ne feleddje, hogy a Tovább a pénztárba gombra kattintva mentődnek el a kosárba helyezett termékek!
Termékek Menü

Béres Egészségtár Szemerő Forte Lutein tabletta 90szem

Elérhetőség: Raktáron
Cikkszám: D53017

Leírás és Paraméterek

A Béres Egészségtár - Szemerő Lutein Forte filmtabletta időskori szembetegség (pl. makuladegeneráció), illetve az erős fénysugárzás oxidatív szemkárosító hatása esetén a különleges táplálkozási igény kielégítésére szolgáló, speciális - gyógyászati célra szánt - tápszer.

Miért ajánljuk ezt a készítményt?

  • Magas hatóanyag-tartalom - 10 mg luteinnel

  • Komplex összetétel - további antioxidáns vitaminokkal és nyomelemekkel

  • Béta-karotint nem tartalmaz - a dohányosok is megkötés nélkül szedhetik

  • Egészségpénztári számla terhére megvásárolható

A lutein a retina és a szemlencse egyik összetevő anyaga, amely segíti a szem védelmét az erős fénysugárzás káros hatásaival szemben.

Komplex készítmény 10 mg luteinnel és további négy antioxidánssal, amelynek hatóanyagai segítik a szem védelmét az erős fénysugárzás káros hatásaival szemben és késleltethetik a szem öregedését.

Mikor ajánlott a készítmény szedése?
Alkalmazása javasolt időskori szembetegség (pl. makuladegeneráció) illetve az erős fénysugárzás oxidatív szemkárosító hatása esetén a különleges táplálkozási igény kielégítésére:

  • a szem öregedésének késleltetéséért

  • a szemlencse és a retina egészségéért

* A készítményt emelt mennyiségű luteinnel végzett klinikai kutatások eredménye alapján fejlesztette ki a Béres Gyógyszergyár Zrt.
Optometry (2007) 78, 213-219; Experimantal Eye Research 84 (2007) 718-728

Kiszerelések:
30 db filmtabletta

Adagolás:
Felnőtteknek naponta 1 filmtabletta.

Regisztrációs kategória:
Speciális - gyógyászati célra szánt - tápszer, OÉTI szám: 922#slST

Amsler-teszt

A korral járó makuladegeneráció (AMD) a szem éleslátásért felelős területének, a sárgafoltnak (orvosi szóval: makula) károsodása, amely a látás fokozatos romlásához vezet. Előrehaladott állapotban az éleslátást igénylő feladatok elvégzése (például olvasás, arcok felismerése) nehézzé vagy lehetetlenné válik. A betegség tünetei általában 50 éves kor felett jelentkeznek, de a szemben zajló káros folyamatok már mintegy 10 évvel korábban megkezdődhetnek. Bár a betegség nem gyógyítható, de korai felismerés esetén a romlás lassítható, megállítható. A betegség tüneteit egy egyszerű, ún. Amsler-teszttel mindenki ellenőrizheti.

Amsler-teszt használata

A tesztet jól megvilágított körülmények között végezze. Helyezze a négyzetrácsot a szemétől 30-40 cm távolságra, amennyiben számítógépen végzi a tesztet, szintén ezt a távolságot tartsa. Ha használ olvasószemüveget, akkor azt viselje a teszt alatt is.

Takarja le az egyik szemét és fókuszáljon a középső pontra, úgy hogy közben az egész rács területét lássa. Ezt követően, tesztelje a másik szemét is.

Figyelje meg, hogy lát-e szabálytalan vonalakat a négyzetrácson hullámzó vonalakat, torzulást vagy hiányzó területeket!

Amennyiben a négyzetrácsban torzulást, hullámos vonalakat észlel vagy homályos felületet lát mielőbb keressen fel egy szemorvost további vizsgálat céljából! Hasznos segítség a szakorvosnak, ha az érintett területet a kinyomtatott képen körberajzolja.

összetevők tömegnövelő szerek: (kalcium-hidrogén foszfát, polidextróz), csomósodást gátlók, (mikrokristályos cellulóz, magnézium-sztearát, talkum,. szilícium-dioxid), módosított ,kukoricakeményítő, aszkorbinsav, zselatin, szacharóz, glükóz szirup, cink-szulfát, emulgeálószerek (hidroxi-propil-metil-cellulóz, trikalcium-foszfát, dl-alfa-tokoferil-acetát) színezék (titán-dioxid indigókarmin), maltodextrin, lutein, stabilizátor ( polivinilpolipirrolidon, réz-szulfát), antioxidánsok, (nátrium-aszkorbát, dl-alfa-tokoferol, aszkorbil-palmitát, butil-hidroxi-toluol), nedvestőszer (glicerin), retinol-acetát.
használat/adagolás Felnőtteknek naponta 1 filmtabletta. A készítményt étkezés előtt célszerű bevenni, egy pohár (1,5-2 dl) vízzel. A készítményt javasolt legalább 6 hónapon keresztül alkalmazni.A készítmény csak orvosi felügyelet mellett alkalmazható. A készítmény egyedóli tápanyagforrásként nem használható. A javasolt napi adagnál nem szabad többet beszedni.
tárolás Gyermekek elől gondosan elzárandó! Száraz helyen, legfeljebb 25 °C-on tartandó.