Biopont Rozsliszt bio teljes kiőrlésű RL190 1000g
Elérhetőség: | Raktáron | ||||||||||||||||||||||||||||
Cikkszám: | D22940 | ||||||||||||||||||||||||||||
RL-190, teljes kiőrlés... Rozskenyér vagy rozsos kenyér? Mi is a különbség?...Hogyan használjam? Benned is sok a bizonytalanság? Íme a válaszok! A liszt kódjában az RL a rozslisztet jelöli. A különbség a rozs, illetve a rozsos kenyér között pedig a felhasznált rozsliszt mennyiségében rejlik. Ha 40% fölött van, akkor beszélünk rozskenyérről, míg 15-40% között rozsos kenyérről. Miért is jó a rozs? Miért válaszd a teljes kiőrlésű változatot? A rozs – főleg a teljes kiőrlésű rozsliszt – élelmi rost tartalma jótékony hatással van szervezetünk működésére. Kalcium, B1-vitamin, E-vitamin, vas, mangán, kálium, magnézium, kalcium, foszfor és niacin tartalma is igen magas. A teljes kiőrlés miatt nem csak a rozsszem belsejében, hanem a héjában és a csírájában található tápanyagok is hasznosulni tudnak. Alacsony sikértartalma miatt nem célszerű tisztán rozslisztből kenyeret készíteni! A tökéletes eredményért maximum 50-50%-ban keverd más lisztekkel! Keményítője eltér a búzaliszt keményítőjétől, a vizet jobban képes magába zárni, így a rozskenyér hosszabb ideig friss marad! Átlagos tápérték 100g termékben
|
|||||||||||||||||||||||||||||
|
Leírás és Paraméterek
használat/adagolás | Felhasználható: kenyérsütéshez, tészták, sütemények készítéséhez. Az étel típusától függően használhatja bio finomliszttel keverve. |
tárolás | Száraz, hűvös heylen tárolandó! |