Diabestar diabetikus kenyér lisztkeverék Géniusz 1kg
Elérhetőség: | Raktáron |
Cikkszám: | D56360 |
Összetevők: vitalis búza glutén, lenmag, szezámmag, napraforgómag, zabpehelyliszt, zabkorpa, zabrost, tökmag, hajdinaliszt, zabpehely, só, almarost, kenyérfűszer (kömény, mustármag, édeskömény, koriander, ánizs), bio szőlőmagliszt, árpa, maláta, burgonya rost, aszkorbinsav (antioxidáns). Allergént tartalmaz: búza, zab, árpa, szezámmag, mustár Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Élelmi rostban gazdag. Tápanyagtartalom 100g termékben: Energia: 1771kJ/425kcal Fehérje: 33,23g Szénhidrát: 17,95g ebből cukor: 2,07g Zsír: 21,24g ebből telített zsírsav: 3,05g Élelmi rost: 14,88g Nátrium: 0,8g Gyártó: Hunorgain Kft 2040 Budaörs, Törökbálinti u. 38. www.hunorganic.hu Származási hely: Magyarország Száraz, hűvös helyen tartandó! Nettó tömeg: 1000g |
|
|
Leírás és Paraméterek
összetevők | vitális búza glutén (Németország), lennamg, szezámmag, napraforgó mag, zabpehely liszt, zabkorpa, zab rost, tökmag, hajdína liszt, zabpehely, só, alma rost, kenyérfűszer (köméyn, mustármag, édeskömény, koriander, ánizs), szőlőmagliszt, árpa maláta, burgonyarost, antioxidáns (aszkorbinsav) Allergént tartlamaz: búza, zab, árpa, szezámmag, mustár. Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Élelmi rostban gazdag. |
használat/adagolás | Felhasználási javaslat: 500 g Géniusz lisztkeverék, 370 g langyos víz, 14 g friss élesztő Elkészítés: A vízben oldjuk fel az élesztőt, majd öntsük a liszthez. Dolgozzuk össze, és dagasszuk a tésztát kb. 8-10 percig, míg egyenletes, levegős lesz. Alakítsuk a kívánt formára (kenyér, vagett, zsemle, kifli stb.), megforgathatjuk magokban, gabonapehelyben, hogy tetszetősebb legyen. Langyos helyen kelesszük duplájára és előmelegített sütőben a kenyeret 250 °C-on süssük 10 percig, vegyük vissza a hőfokot 190 °C-ra és további kb. 45 percig. A kisebb méretű pékárukat 190-200 °C-on méretüktől függően kb. 25 percig elegendő sütni. Kenyérsütő gépben: Elkészíthetjük Tészta programban a tésztát, majd sütőben süthetjük a kívánt formáig. Teljes kiörlésű kenyér (kb. 3,5 órás) programon teljesen elkészíthetjük. |
tárolás | Száraz, hűvös helyen tartandó! |