Amennyiben félbehagyja a vásárlást ne feleddje, hogy a Tovább a pénztárba gombra kattintva mentődnek el a kosárba helyezett termékek!
Termékek Menü

Double Protect D3-Mg-Hesperidin-Quercetin-Zn-Cu-Se 30+30 60x

Elérhetőség: Utolsó 1 db raktáron
Cikkszám: D74229

Leírás és Paraméterek

Leírás

Double Protect kapszula tartalmaz:

  • D3- Vitamin (4000NE)
  • Magnézium (375mg)
  • Hesperidin
  • Quercetin
  • Cink
  • Réz
  • Szelén

A D-vitamin kulcsfontosságú szervezetünk hatékony működtetése szempontjából. Mindenek előtt támogatja az immunrendszert, így a szervezetünkből kiürülése az esetleges fertőzések, kórokozók megtapadását veszélyezteti. Segíti a kalcium lerakódását a csontokban, így elejét veheti az esetleges csontgyengeségnek, csontbetegségeknek. A tudományos értekezések régóta egyet értenek nem pusztán a D-vitamin szerepéről a daganatos megbetegedések megelőzésében, de az esetleges kemoterápiás kezelések alatt történő immungyengeség elleni küzdelemben is.

Napjainkban Magyaroszágon a D-vitamin hiány népegészségügyi kérdés: egy 2012-es felmérés szerint tízből kilenc magyar ember D-vitamin hiányos, amelynek egészségügyi kockázatairól feljebb írtunk. Mivel a D-vitamin provitaminjai a napsugárzás hatására is aktiválódhatnak a szervezetünkben, sokan a napsütésre bízzák készleteik feltöltését. Egyrészről azonban hazánk földrajzi elhelyezkedése folytán a napsütés nem bármikor hasznosítható ebből a szempontból: jellemzően a márciustól októberig tartó időszakban tudjuk a napfényt hasznosítani, ekkor is csak a késő délelőtti – kora délutáni órákban. Másrészről, nem jelenthető ki, hogy mindannyiunk szervezete azonos mértékben tudná hasznosítani a napsugarakat: némelyeknek elegendő a napozás, mások étrendkiegészítésre szorulnak

A magnézium a kalcium, nátrium és kálium után a negyedik leggyakoribb ásványi anyag az emberi szervezetben, és a kálium után a második leggyakoribb sejten belüli kation. A tudományos szakirodalom széles körű bizonyítékot szolgáltat a magnéziumhiányról és a magnézium-visszatöltés szükségességéről különféle orvosi körülmények között. A magnézium elengedhetetlen elem, amely több mint 300 enzimatikus reakció kofaktoraként szükséges, ilyen például a szervezetbe bevitt D-vitamin megfelelő felszívódása is. A szervezet magnéziumhiányos állapota hátráltathatja a biokémiai folyamatokat, az elem hiányának mértékétől függően. A tudományos publikációkat böngészve megállapítható, hogy a nyugati világ lakosságának közel kétharmada nem viszi be a magnézium ajánlott napi adagját.

A hesperidin egy flavonoid, amely magas koncentrációban van jelen a citrusfélékben, esetleges gyulladáscsökkentő hatása gyakori témája a tudományos értekezéseknek. Szív- és érrendszerre gyakorolt hatásai mellett újabban a neurodegeneratív rendellenességek (pl. Alzheimer-kór, Parkinson-kór, Huntington-kór) kezelésével kapcsolatos potenciálja foglalkoztatja a kutatókat.

A quercetin olyan flavonoid, amely elsősorban a növények levelében koncentrálódik, a gyökér felé haladva mennyisége egyre csökken. A flavonoidok pozitív élettani hatásai mellett a szakértők hatékonynak találják a quercetint számos vírustörzs ellenében.

Felnőttekhez képest a csecsemőknek, a gyermekeknek, a serdülőknek, a terhes és a szoptató nőknek megnövekedett a cinkigénye, így fokozott a cink kimerülésének kockázata. A cinkhiány adott életkorban növekedési rendelleneségeket eredményezhet, klinikailag leginkább az epidermális, a gyomor- és bélrendszeri, a központi idegrendszeri, az immunrendszeri, a csontváz- és a reproduktív rendszereket érinti. Az alultápláltságban, alkoholizmusban, gyulladásos bélbetegségben és felszívódási zavarban szenvedő betegeknél fokozott a cinkhiány kockázata.

A flavonoidok olyan, főként citrusfélékben és vörösbogyós gyümölcsökben koncentrálódó növényi származékok, amelyeket a szervezetünk nem tud előállítani. Jelenleg több mint 6000 fajtájukat ismerjük, a kutatások beszámolnak a keringési rendszerre kifejtett pozitív hatásukról.

D3-vitamin 28 000 NE C-vitamin -nal

D-vitamin kulcsfontosságú szervezetünk hatékony működtetése szempontjából. Mindenek előtt támogatja az immunrendszert, így a szervezetünkből kiürülése az esetleges fertőzések, kórokozók megtapadását veszélyezteti. Segíti a kalcium lerakódását a csontokban, így elejét veheti az esetleges csontgyengeségnek, csontbetegségeknek. A tudományos értekezések régóta egyet értenek nem pusztán a D-vitamin szerepéről a daganatos megbetegedések megelőzésében, de az esetleges kemoterápiás kezelések alatt történő immungyengeség elleni küzdelemben is.

Napjainkban Magyaroszágon a D-vitamin hiány népegészségügyi kérdés: egy 2012-es felmérés szerint tízből kilenc magyar ember D-vitamin hiányos, amelynek egészségügyi kockázatairól feljebb írtunk. Mivel a D-vitamin provitaminjai a napsugárzás hatására is aktiválódhatnak a szervezetünkben, sokan a napsütésre bízzák készleteik feltöltését. Egyrészről azonban hazánk földrajzi elhelyezkedése folytán a napsütés nem bármikor hasznosítható ebből a szempontból: jellemzően a márciustól októberig tartó időszakban tudjuk a napfényt hasznosítani, ekkor is csak a késő délelőtti – kora délutáni órákban. Másrészről, nem jelenthető ki, hogy mindannyiunk szervezete azonos mértékben tudná hasznosítani a napsugarakat: némelyeknek elegendő a napozás, mások étrendkiegészítésre szorulnak.

C-vitamin egy, a szervezetünk számára nélkülözhetetlen antioxidáns, amelynek kóros hiánya vezetett a régi idők rettegett vérzéses betegségéhez, a skorbuthoz.  Fontos szerepet játszik a csontképződésben, a sebgyógyulásban és az egészséges íny fenntartásában. A C-vitamin jelentősége és jótékony hatása az olyan emberi betegségek, mint például az érelmeszesedés, a cukorbetegség, a neurodegeneratív betegségek és a fémtoxicitás tekintetében azonban továbbra is tényszerűen kezelt információ tudományos körökben.

Ajánlott napi fogyasztás: Napi 1-1 kapszula, D3 Vitamin heti 1 kapszula

Az étrend-kiegészítők az érvényben levő európai uniós szabályozás szerint élelmiszereknek minősülnek, a hagyományos étrend kiegészítését szolgálják, és koncentrált formában tartalmaznak tápanyagokat. Bár az étrend-kiegészítők kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, ilyen tulajdonságra utalni.

A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A termék önmagában nem gyógyít betegségeket és az orvosi kezelés helyettesítésére nem alkalmas. Betegség esetén használatát beszélje meg kezelőorvosával. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl. Ne szedje a készítményt, ha az összetevők bármelyikére érzékeny vagy allergiás. Kisgyermek elől elzárva tartandó!