Amennyiben félbehagyja a vásárlást ne feleddje, hogy a Tovább a pénztárba gombra kattintva mentődnek el a kosárba helyezett termékek!
Termékek Menü

Fitodry Ánizsmag 50g

Elérhetőség: Raktáron
Cikkszám: D55153

Leírás és Paraméterek

Az ánizs, latin nevén Pimpinella anisum, ernyős virágú, illatos fűszer- és gyógynövény. A magtermését használjuk fel, ami ételek és italok ízesítésére alkalmas. Mifelénk az ánizslikőr terjedt el, de napjainkban már közismert a görögök nemzeti itala, az uzó is, melynek az ánizs fő összetevője.
Az ánizsmag serkentő hatású, de kellemes maga a növény illata is. Sajnos, a szabadban mifelénk ritkaságszámba megy.
Az ánizs friss vagy szárított termése fűszerként emészthetőbbé teszi az ételt, de kiváló gyógyteának is, bronhitisz esetén. Az ánizsmag tea a szoptató anyáknál növeli a tejképződést. A csecsemők és gyermekek esetében az ánizsmag tea oldja a bél- és gyomorgörcsöt.

Az ánizsmag tea infúzióként hatásos: a forrázathoz 10 g gyümölcs és 1 dl víz szükséges. Pontosabban, a csecsemőknél 5-6 ánizsgyümölcsöt, a felnőttek részére fél kiskanálnyit forrázzunk egy csésze teának. Az ánizs-teát igyunk langyosan, evés előtt.

• Az ánizsmag kellemessé teszi a leheletet.
• Csökkenti a szomjúságérzetet és csökkenti a gyomorpuffadást.
• Az ánizs étvágygerjesztő, de mérsékeli a böfögést is.
• Az ánizsmag jótékony hatással bír állatok mérges harapása esetén, ha a sebre helyezzük.
• Szoptató anyák esetén, az ánizs segíti a tejképződést.

Csillagánizs, mint afrodiziákum. A csillagánizs ázsiai fűszer. A csillagánizs az Illicium verum nevű bokor szürkés-barna gyümölcse. Miután a gyümölcs megérik, nyolcágú csillag formájában szárad meg. Ebben a formában használják csáberőt és érzékiséget fokozó fűszernek, melynek íze az édesgyökérhez hasonlít. Italok és ételek ízesítéséhez használják, de vigyázzunk, nehogy túl sokat adagoljunk.