Amennyiben félbehagyja a vásárlást ne feleddje, hogy a Tovább a pénztárba gombra kattintva mentődnek el a kosárba helyezett termékek!
Termékek Menü

Gyógyfű tea Ánizsmag 40g

Elérhetőség: Raktáron
Cikkszám: D16568
Összetevők: ánizsmag
Tömeg: 40 g

Köhögésnél fertőtlenítő, görcsoldó és köptető hatású. Előnyösen társítható más ilyen célú gyógynövénnyel. A gyermekgyógyászatban is alkalmazható. Illatosító, ízesítő tulajdonságai következtében az élelmiszeripar fűszerként használja.

Az összetevők hatásai
ánizsmag:
Bernáth Jenő - Vadon termő és termesztett gyógynövények
" A népgyógyászatban hagyományosan mint köptetőt, enyhe görcsoldó- és fertőtlenítőszert alkalmazzák, de emésztésserkentőnek, szélhajtónak, görcsoldónak és fertőtlenítőnek is tartják. A légutakban előmozdítja a váladék kiürítését, ezért főként asztmásoknak ajánlják. Az ánizs a gyermekgyógyászatban mint szélhajtó, szinte nélkülözhetetlen. Mandulagyulladáskor teafőzete közismerten hatásos. Antireumatikus bedörzsölőszerek alkotórésze.
"
Rácz Gábor, Rácz-Kotilla Erzsébet, Szabó László Gy. - Gyógynövények ismerete-A fitoterápia és az alternatív medicina alapjai
" Az ánizs illóolaja három úton választódik ki a szervezetből: a légzőszervrendszeren, a húgyutakon és a tápcsatornán keresztül. Ezzel magyarázható három különböző jellegű felhasználása.
  1. Köptető (expectorans) hatású, mert a légutakat bélelő hám csillóinak mozgását serkenti (secretomotorikus hatás), ezáltal előmozdítja a kóros váladék kiürülését. Fertőtlenítő és görcsoldó hatása is kifejezett. Előnyösen társítható bármely köptető hatású droggal
  2. A húgyutakra gyakorolt enyhe görcsoldó és fertőtlenítő hatása, valamint az úgynevezett védőkolloidok képződésének fokozása miatt használják vesekőbetegségben (urolithiasis), anetolt tartalmazó gyógyszerek formájában.
  3. Görcskészséget csökkentő hatása miatt társítják hashajtó gyógyszerekkel, részben az úgynevezett görcsös székrekedés (spasticus obstipatio) csökkentésére, részben az antrakinon-származékokat tartalmazó drogok mellékhatásainak kivédésére, ezért előnyösen társítható a benge (Frangula alnus) kérgével és az orvosi rebarbara (Rheum palmatum) gyökértörzsével.
"
Csupor Dezső, Szendrei Kámán - Gyógynövénytár-Útmutató a korszerű gyógynövény-alkalmazáshoz
" A népi gyógyászat megfázásban köptetőként, puffadással és szélgörccsel járó emésztési panaszok esetén szélhajtó, görcsoldó tulajdonsága miatt ajánlja. Ezen kívül afrodiziákumként, abortív szerként, tejelválasztást serkentőként valamint féregűzőként is alkalmazták.
"

Leírás és Paraméterek

 
Az ánizs illatos fűszer- és gyógynövény is egyben. Teaként fogyasztva kiváló segítséget nyújt emésztési panaszoknál.Felfúvódás esetén görcsoldó és szélhajtó hatású. Az ánizsmagból készült gyógyteát a bél- és gyomorgörcs enyhítése céljából gyermekek és csecsemők is fogyaszthatják. Szoptató anyáknál serkenti a tejképződést. Fokozza a nyálelválasztást, így különböző légúti megbetegedéseknél, például hörghurut esetén köptetőként is használatos. Javítja az emésztőnedvek elválasztását.Étvágygerjesztő hatása mellett  a böfögést is csillapítja. Csökkenti a szomjúságérzetet,  kellemessé teszi a leheletet. Külsőleg gyógyító hatású állatok mérges harapása esetén, ha a sebre helyezzük.

Miért környezetbarát, öko?

- Természetes, szárított gyógynövény

Kiszerelés

50 g